piątek, 27 marca 2015

Nowy typ pereł - Soufflé

Swoją nazwę wzięły od słynnego francuskiego deseru i słowa souffler -czyli po polsku mówiąc dmuchać, napompować. I rzeczywiście nazwa tu jest niezwykle trafna i oddaje charakter tych pereł.
(blog.pearlparadise.com)
Powstają one poprzez wstrzykiwanie do woreczka perłowego substancji, która swoim wyglądem przypomina błoto, glinę. Podczas zbierania pereł są one suszone i czyszczone. Otrzymane z tego procesu perły są lekkie, z pustym środkiem.
(blog.pearlparadise.com)
Substancja jest wstrzykiwana po to, by "nadmuchać" woreczek perłowy. Na początku w miarę sucha substancja, wraz z nasiąkaniem wody, pęcznieje, rozszerza woreczek, który daje początek wielkiej perle. Dzięki temu zabiegowi muszla wraz z woreczkiem mają więcej miejsca na  wytworzenie perły. Wraz z pojawieniem się na rynku, stały się wielką sensacją. Parząc się na nie wcale się nie dziwimy. 

My oferujemy dla państwa podobne perły. Równie wielkie i piękne.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz